Проект закону про Антикорупційний суд доречно внести до порядку денного Верховної Ради і проголосувати в першому читанні якомога швидше, аби за декілька місяців цей інститут зміг повноцінно запрацювати. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Я хочу, щоб на цьому тижні внесли у Верховну Раду (у порядок денний) і при можливості проголосували у першому читанні закон про Антикорупційний суд, - сказав Глава Уряду. - За декілька місяців Антикорупційний суд вже має бути створений».

Прем’єр-міністр підкреслив, що на даний момент в Україні сформована вся антикорупційна вертикаль, проте не вистачає лише завершальної ланки – саме справедливого суду.

Довідково

Формування в Україні Антикорупційного суду є однією з головних умов продовження співпраці з одним з найбільших фінансових партнерів України – Міжнародним валютним фондом. Окрім того, створення суду входить до переліку очікувань ділових кіл. Як підкреслював Глава Уряду, створення суду поставить крапку в дискусіях щодо корупції в Україні, що стане позитивним сигналом для інвесторів.