Сьогодні, 6 лютого, в приміщенні облдержадміністрації відбулась офіційна зустріч голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Русланом Болбочаном та Почесним Консулом Республіки Молдова в м.Вінниці Михайлом Куницьким.

У зустрічі з офіційною делегацією також взяли участь голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський та директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації Володимир Мережко.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій подякував молдовським партнерам за візит у такому високому представництві.

«Слід зазначити, що 2017 рік був один із найуспішніших років нашої співпраці: визначною подією стало відкриття Почесного Консульства Республіки Молдова в м. Вінниці. Минулого тижня нам вдалось зрушити з місця вирішення питання будівництва нового сучасного пункту пропуску в Бронниці, для якого вже затверджено проектно-кошторисну документацію. Ми станемо свідками надзвичайно важливої події, адже це свідчить про високий рівень міжурядової співпраці двох країн. Крім того, це дасть змогу розвантажити пункт пропуску в м. Могилів-Подільському.  Також, в березні – на початку квітня ми сподіваємось провести зустріч в м. Ямпіль з керівництвом Державного агентства автомобільних доріг України та безпосередньо на місці обговорити проблематику будівництва мостучерез Дністер «Ямпіль –Косеуць». Це дасть змогу приступити до практичної частини реалізації цього проекту», - зазначив Валерій Коровій.

Крім того, очільник області підкреслив важливість співпраці прикордонних служб України та Республіки Молдова в контексті  двох надзвичайно важливих заходів: формування спільних постів на придністровських ділянках кордону та впровадження в Україні нової біометричної системи контролю на пропускних пунктах.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан, в свою чергу, зазначив:

«Перш за все, дозвольте висловити вдячність за можливість зустрітись з вами. Для нас надзвичайно важливою є співпраця України та Республіки Молдова, як на міжурядовому, так і на міжрегіональному рівнях, адже ви є нашими стратегічними партнерами в багатьох напрямках. З дня нашої першої зустрічі пройшло вже майже два роки, за які було зроблено чимало. І мені дуже приємно, що сьогодні в складі нашої делегації є Почесний Консул Республіки Молдова в м. Вінниці Михайло Куницький. До речі, подібна дипломатична установа є першою, яку ми відкрили в Україні. Сьогодні ми розпочали реалізацію низки спільних проектів в галузі інфраструктури, які в подальшому принесуть користь громадянам з обох боків річки Дністер, яка об’єднує наші держави та народи. Приємно відзначити, що в минулому році товарообіг між нашими країнами зріс на 35%, що є показником довіри бізнесу обох країн. Досить важливою є також культурно-гуманітарна співпраця, адже на території Вінницької області проживає більше 3 тис. громадян Республіки Молдова».

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан висловив глибоке переконання, що подальша всебічна  співпраця буде корисною як для України, так і для Молдови.

Директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації Володимир Мережко, в свою чергу, підкреслив:

«Я хотів би подякувати пану Послу за його ініціативу в обранні Почесним Консулом Республіки Молдова в м. Вінниці саме Михайла Куницького, адже з його призначенням відбулось значне пожвавлення нашої культурної співпраці. Чимало проектів вже реалізовано, а тому маємо сподівання, що це лише зміцнить наші дружні відносини».

У ході зустрічі було обговорено основніпитання охорони державного кордону, програми реалізації спільних проектів та перспективи подальшої співпраці.