13 січня на території села Пустовійти, що на Хмільниччині відбувся перший районний “Фестиваль різдвяних колядок та щедрівок разом з Маланкою”.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, голова Хмільницької РДА Євгеній Буткевич, голова районної ради Зоя Бонсевич, голови сільських рад та об`єднані територіальні громади Хмільниччини.

З імпровізованої сцени на площі, де відбувалося дійство, громаду вітали керівники області, району та голови сільських рад. Зі святом привітав учасників зібрання й Олександр Крученюк: “Надзвичайно приємно сьогодні бути з вами на цьому урочистому святкуванні. Перш за все, хотів би привітати вас з цими прекрасними зимовими святами: Новим Роком, Різдвом Христовим, Маланкою та Василем. Бажаю кожному з вас, кожній родині здоров`я, добра, достатку, злагоди і порозуміння, єдності і думки в найкраще майбутнє для кожної громади, родини і для нашої рідної Батьківщини”.

Кожна територіальна громада представила свої світлиці, присвячені різдвяній тематиці. Їх було майже два десятки. Всіх охочих пригощали найрізноманітнішими стравами та зачаровували щедрівками і колядками. На святковому майдані жителі громад організували живий вертеп з овечками, театральними сценками та виставками народного мистецтва.

На території дитячого садочку  села Пустовійти розкинувся “Дивосвіт різдвяних розваг у Маланки і Василя”, де місцеві вихователі розважали дітвору.

Впродовж усього святкування з імпровізованої сцени лунали десятки колядок та щедрівок від художніх колективів Хмільницьких ОТГ.

Самі ж учасники фестивалю - жителі Хмільниччини переконані, що фестиваль започаткує нову форму участі творчих колективів району, сприятиме відкриттю нових обдарувань, збагаченню художніх і освітніх традицій та розвитку національної культури. А згодом стане доброю традицією не лише для Хмільницького району, а й усієї Вінницької області.