Голова Верховної Ради України А.Парубій закликав політиків «забути мову ненависті, шукати між собою порозуміння в усіх найскладніших ситуаціях, які виникають». Про це він сказав у понеділок на засіданні Погоджувальної ради.


«Все те, що відбувається сьогодні в українській політиці, уже відбувалося 100 років тому. Я згадував, що 100 років тому розпочалася російська агресія. Але сили українських військ були не набагато меншими від сил більшовиків, і не те нас знищило. Нас знищило взаємне поборювання, яке почалося всередині країни», - сказав А.Парубій.


Він пояснив, що «саме тоді модна соціалістична теорія розділила українців за принципом класової боротьби: коли соціалісти піднімалися проти буржуазних власників, таких як Скоропадський, коли, на жаль полки січових стрільців йшли у бій під Мотовилівкою з полками Скоропадського. Боротьба між собою змусила нас тоді забути де головний фронт, сперечатись про землю - чи має вона бути у селян, чи у земельних власників».
«Нагадаю, потім прийшли червоні більшовики і повирішували все: і з землею, і з селянами, забравши землю в колгоспи, а селян - виморили голодом», - зазначив Голова Верховної Ради.


«Тому я, звертаючись до усіх зі словами «що з нами сталося?», - хочу нагадати, хто наш головний ворог. І коли ми шукаємо тотального ворога всередині країни, знищуючи один одного, коли ми переносимо зло зі Сходу нашої країни в місто Київ більшовицькими повстаннями і намаганням розбалансувати державу зсередини - ми забуваємо про головне: необхідність втримати нашу державність у найважчі часи її існування», - сказав А.Парубій.


Голова Парламенту закликав всіх «забути мову ненависті, шукати між собою порозуміння в усіх найскладніших ситуаціях, які у нас бувають». «Ми продемонстрували цю здатність, в тому числі, і на майданчику Українського Парламенту, тому давайте не шукати ворога поміж собою всередині країни, а пам’ятати де він. Наш обов’язок - захистити нашу країну і наше майбутнє», - наголосив А.Парубій.