Під час загальних зборів, які відбулись сьогодні у приміщенні ККЗ «Плеяда», Секретаріат ВОАОМС звітував про виконану роботу за 2017 рік та окреслив напрямки, плани і завдання  на 2018 рік.

 Головував на зборах   голова  обласної  Ради, голова Асоціації  - Анатолій Олійник. В заході також взяли участь заступник Вінницького міського голови Павло Яблонський, керівник Секретаріату Асоціації  Віктор Вікалюк, члени Асоціації, ЗМІ.

У вступному слові до учасників зборів  Валерій Коровій наголосив на важливих досягненнях  впровадження децентралізації : «Ми повинні подякувати Українському Уряду, Прем’єр- міністру Володимиру Гройсману, який виступив ідеологом реформи децентралізації. У 2015 році стартувала бюджетна децентралізація, яка і стала каталізатором змін. Багато громад, які йшли на процес об’єднання, в першу чергу орієнтувались на можливість бути самостійними і формувати власні  фінансові ресурси. І це спрацювало: в цьому році бюджет розвитку місцевих бюджетів досягнув майже 2,5 млрд  грн. Це в чотири рази більше, ніж було два роки тому. Окрім того, через Державний фонд регіонального розвитку, через субвенції на соціально-економічний розвиток територій ще додатково маємо  на базовому рівні  400 млн. грн.»

Очільник області підкреслив, що реформа децентралізації торкнулась не тільки бюджетних процесів, а здійснювалась ще по двом напрямкам: передача адміністративних повноважень на місця і процес добровільного об’єднання  територіальних громад.  «Без перебільшення – сьогодні серцевинами районних державних адміністрацій є Центри надання адміністративних послуг. Ми переживаємо період, коли органи державної виконавчої влади і місцевого самоврядування перестають бути органами, які прагнуть керувати людьми, а перетворюються на органи, які надають адміністративні послуги громадянам Тільки цього року доходи  місцевих бюджетів від надання адмінпослуг склали майже 50 млн. грн. – в два рази більше ніж у 2016 році» - наголосив Валерій Коровій .

Наразі Вінницька область є абсолютним лідером серед регіонів України з надання адміністративних послуг населенню. А в  м. Вінниця 98% послуг надаються через прозорі офіси.

Нагадаємо, що робота Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування є важливим майданчиком для обговорення тих проблемних питань, які існують сьогодні в територіальних громадах Вінницької області і в цілому в Україні. ВОАОМС активно працює над тим, щоб кожна сільська та селищна рада відчувала підтримку, адже на сьогодні Асоціація об’єднує навколо себе понад 1 млн. 300 тис жителів Вінниччини.

За 2017 рік Асоціацією проведено ряд семінарів, круглих столів, реалізовано низку проектів, налагоджено співпрацю з українськими та міжнародними організаціями, а також комунікацію і зворотній зв'язок з громадами-членами ВОАОМС.

 На загальних зборах було затверджено звіт про діяльність Асоціації за 2017 рік та завдання на 2018 рік, а також бюджет Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування на 2018 рік.

Також, керівники  області і міста  нагородили переможців Конкурсу Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування «Успішне самоврядування Вінниччини» Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради.