Про це в ефірі телеканалу ВІНТЕРА повідомив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Він зауважив, що при проведенні відновлювальних робіт необхідно пройти досить серйозні процедури, тому що бюджетні кошти повинні цільове призначення.

«Влада повинна знайти приватні структури, переконати їх в тому, що вони мають за власні кошти зробити проект, провести ремонт, закупити будівельні матеріали, затим усе це збереться докупи, погодиться у трьох міністерствах і лише потім вони отримають проплату, - зазначив Валерій Коровій. – Більше того, чинний порядок не передбачає виплати матеріальних допомог. І ми вимушені були за рахунок коштів обласного бюджету закумулювати ресурс у 1,5 млн. гривень та спрямувати цільову субвенцію в сільську раду Павлівки, аби людям таку допомогу виплачувати. Так, нам виділили 100 млн. гривень з державного бюджету, але на сьогодні касове виконання цих коштів складає більше 10 млн. гривень».

Голова облдержадміністрації підкреслив, що у Павлівці нині розгорнута комплексна робота з відновлення житлових об’єктів, працюють бригади з районів області.

«Найближчим часом ми основну частину робіт завершимо, але треба розуміти, що є окремі роботи, які за один день, і навіть за місяць, не вирішуються», - зазначив Валерій Коровій.