27 жовтня  в м.Вінниця  відбулись урочистості з нагоди відзначення 10-річчя  компанії ТОВ «Barlinek Invest».

 В урочистому заході взяли участь голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, керівництво компанії, депутат Вінницької обласної Ради, генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук, інші посадові особи та працівники компанії.

 Підприємство з польським капіталом ТОВ «Barlinek Invest» є найбільшим виробником тришарової паркетної дошки в Україні з виробничими потужностями близько 3 млн. кв. м. на рік. Обсяг інвестицій у будівництво заводу в м. Вінниця склав близько 100 млн. євро. Це потужне деревообробне підприємство міста, колектив якого нараховує близько 800 осіб.

Продукція (паркетна дошка, екопелет і екобрикет) експортується до понад 35 країн світу, в тому числі до Великобританії, Франції, Німеччини та країн Скандинавії.

  Голова облдержадміністрації Валерій Коровій нагородив колектив компанії ТОВ «Barlinek Invest» почесною грамотою облдержадміністрації та обласної Ради з нагоди 10-річчя заснування та звернувся з вітальним словом: 

«Я чудово пам’ятаю, як все починалось 10 років тому. Як з’явився невеликий цех, почалось оброблення деревини. На той час багато хто ставився скептично до такого масштабного проекту. Але найбільша його цінність полягала в його інноваційності. І на сьогодні, «Barlinek Invest»,  - це найкраще виробництво паркетного профілю в усій Європі! Воно стало візитівкою Вінницької області, хоча б через те, що материнська компанія «Barlinek» розташована в дружньому до міста Вінниці та Вінницької області – місті Кельце Сьвєнтокшиського воєводства! Дуже важливо ще й те, що компанія «Barlinek Invest» принесла нову інноваційну технологію. Два роки тому було прийняте рішення щодо модернізації підприємства, створення додаткових 300 робочих місць та залучення 30 млн. євро інвестицій. Ми живемо в нелегкий час. Він спонукає нас до розуміння того, що ніхто крім нас, українців, не прийде захищати нашу землю. Ніхто крім нас не буде розвивати нашу країну, в якій щасливо жили б наші діти та онуки та пишалися б цим. І в тому полягає ще більша цінність  того, що на сьогодні створює і розвиває «Barlinek Invest» в м. Вінниця. Попереду ще багато цікавих та креативних ідей. І для мене честь бути причетним до цих великих справ!», - зазначив Валерій Коровій.