Повертаючись 20 жовтня з Ясського повіту Румунії, делегація Вінницької області на чолі з головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм та у складі директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимира Мережка, голів районних державних адміністрацій та міських голів міст обласного значення зустрілась з головою Сорокського району Генадієм Мунтяну. Варто відзначити, що за 26 років незалежності обох країн - це перший візит голови Вінницької облдержадміністрації та голів РДА до партнерського регіону Республіки Молдова.

Генадій Мунтяну охарактеризував стан соціально-економічного розвитку району, його інвестиційний та туристичний потенціал. Також голова району вніс пропозиції щодо активізації українсько-молдовського співробітництва.

Під час зустрічі Валерій Коровій наголосив на важливості розвитку контактів  між Вінницькою областю та Сорокським районом та зазначив: «Річка Дністер має не розділяти, а об’єднувати нас».

В якості офіційного подарунку голова облдержадміністрації вручив голові Сорокського району картину народного художника України Володимира Козюка.

Під час візиту до Сорокського району голови РДА та міські голови міст обласного значення мали можливість обговорити з очільником Сорокського району спільні екологічні проблеми та результати реформи децентралізації в Республіці Молдова.

Після офіційної зустрічі вінничани ознайомились з інвестиційними проектами на прикладі найкращих компаній Сорокського району. Зокрема, делегація відвідала компанію «Альфа-Ністру», яка входить в список найбільших виробників плодоовочевих консервів і соків в Республіці Молдова, постачаючи понад 40 найменувань продукції на ринок. Також вінничани відвідали компанію «Кернел груп» - лідер по вирощуванню та збуту садивного матеріалу волоського горіху. Підприємство побудувало завод з очищення та сортування плодів горіху та завершує будівництво заводу з переробки горіху.​