Про це зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос на розширеній нараді щодо підведення підсумків службової діяльності підрозділів поліції упродовж дев’яти місяців, яка відбулась сьогодні, 19 жовтня.

У засіданні взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, начальник УСБУ Віктор Пахнюк, перший заступник прокурора області Руслан Нікітчин,  заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, начальник Центрально-західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Василь Дремлюга, керівники міжрегіональних територіальних органів, керівники структурних підрозділів ГУНП, начальники відділів, відділень.

Основні питання, які були винесені на нараду стосувались посилення протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку в регіоні та стан дотримання дисципліни і законності поліцейськими.

Звітуючи про підсумки роботи Юрій Педос зазначив: «Наша діяльність із року в рік наповнюється значним змістом і подіями, адже час не стоїть на місці та без перебільшення на поліцію у цей непростий період покладається важлива місія розбудови дійсно правової держави. Вінницька область тримає лідируючі позиції за ефективністю роботи серед інших Головних управлінь регіонів. Впродовж 9 місяців цього року поліція Вінниччини забезпечила реагування на близько 150 тисяч заяв та повідомлень громадян. Досягнуто тенденцій до зниження загального рівня злочинності на 26%. Зусиллями вінницької поліції розкрито 45,6% злочинів».

Виступаючи перед присутніми офіцерами, Андрій Гижко  висловив слова вдячності всім силовикам і правоохоронцям Вінниччини за проявлений високий професіоналізм і оперативність під час перших секунд надзвичайної ситуації, яка склалась на військових  складах поблизу Калинівки: «Саме завдяки  злагодженій роботі правоохоронців у перші хвилини здійснювались належним чином обмеження транспорту, швидку евакуацію населення, забезпечення постраждалих житлом, а також не допущено мародерства. Спільними зусиллям  як з боку цивільних, так і правоохоронних структур вдалось забезпечити вчасну евакуацію, а саме головне  - уникнути людських жертв».

Андрій Гижко також зазначив про те, що у рамках обласної програми «Безпечна Вінниччина» обласна  влада щоквартально виділяє додаткові кошти задля  покращення та підвищення якості роботи правоохоронців області, особливо тим, хто знаходиться у зоні АТО.

Слова подяки за  плідну спільну роботу вислови присутні керівники силових структур області.

У рамках розширеної наради були вручені нагороди, подяки та нагрудні знаки кращим працівникам ГУНП Вінниччини від імені Кабінету Міністрів України, Головного управління Національної поліції України, обласної державної адміністрації та обласної Ради, а також Вінницької міської Ради.