Законодавча основа нової пенсійної системи підписана, опублікована і набирає чинності відзавтра – 11 жовтня. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в своєму відеозверненні.

«Це означає, що із завтрашнього дня (11 жовтня) ми розпочинаємо процес підвищення пенсій», - сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що рішення про проведення пенсійної реформи було «справою честі». «Я  боровся за те, щоб вона (реформа) стала реальністю», - додав Володимир Гройсман.

За його словами, неможливо було миритися із ситуацію, що існувала в Україні, і «робити вигляд», що все нормально. «Для мене особисто це було справою честі – розпочати процес відновлення справедливості та поваги до людей, які працювали все життя і надіялися на те, що в той час, коли вийдуть на пенсію, отримають хоч якийсь мінімум, який дасть можливість нормально жити та задовольняти невеликі потреби. І роками українські політики щось обіцяли людям, але ніколи не виконували. Виникало певне розчарування, - сказав Прем’єр-міністр. - Саме тому ми сьогодні маємо зробити все, аби політика в Україні стала відповідальною, аби кожне рішення, яке ми приймаємо, ми пропускали через себе і думали про те, як будуть жити люди завтра. Тому я радий, що вдалося ухвалити надзвичайно важливе рішення (про пенсійну реформу)».

Володимир Гройсман підкреслив, що головний пріоритет влади – підвищення рівня життя людей. «Українці натерпілися. Україна має нарешті стати успішною, аби люди відчували зміни, збільшення своїх  доходів, зміни якості життя. Вважаю, що це реальність. Я знаю, що ми будемо і далі перемагати», - сказав Прем’єр-міністр.