Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні паном Харшем Кумаром Джейном.

Під час зустрічі обговорили нагальні потреби Вінниччини та можливості зміцнення подальшої співпраці.

«Наш регіон від початку повномасштабної війни прихистив чи не найбільше вимушених переселенців. Зараз у Вінницькій області проживають майже 155 тисяч ВПО, приблизно 43 тисячі з них – діти, а понад 6,3 тисячі осіб – люди з інвалідністю. Оскільки навантаження на систему соціального захисту та охорони здоров'я суттєво зросло, - ці галузі як ніколи потребують додаткової підтримки». – зазначив Сергій Борзов.

Начальник ОВА проінформував Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індія в Україні про поточні потреби. Зокрема, наразі необхідне обладнання для обласного опікового центру та додаткове устаткування в обласну дитячу клінічну лікарню.

«Ми вже придбали нове КТ і новий рентген-апарат, але необхідний ще апарат МРТ для  оперативного обстеження дітей в закладі. Крім цього, ми зацікавлені у співпраці щодо розбудови мережі реабілітаційних відділень в області». – зазначив Сергій Борзов.

Також очільник області розповів і про потенціал регіону.

«Попри періодичні обстріли, порушення логістики та інші виклики, місцевий бізнес продовжує роботу й навіть поступово повертає втрачені у 2022 році позиції. Зокрема, минулого року вдалося втілити 35 інвестиційних проєктів загальною вартістю більше 47 млн дол. та створити 1041 нове робоче місце». – підкреслив Начальник ОВА.

Під час зустрічі йшлося про розвиток співпраці не лише в соціальній галузі та медицині, а й в економіці, освіті та інших напрямках.

Дипломат подякував за можливості для навчання і проживання індійських студентів на Вінниччині.

Пан Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні запропонував підтримку в реалізації низки стратегічних проєктів з гуманітарного відновлення.

Він запевнив, що Уряд Республіки Індія та компанії країни відкриті до співпраці.

«Важливо, що в умовах російської агресії Індія підтримує українців. Це одна із перших країн, яка почала надавати гуманітарну допомогу. Дякуємо нашим партнерам». – резюмував Сергій Борзов.

Зустріч відбулася в межах діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.