Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна разом з Іриною Микичак, директоркою з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ, радницею Прем’єр-міністра України, відвідали заклади охорони здоров’я, які займаються наданням послуг у сфері психічного здоров‘я.

Оглянули стаціонарні психіатричні відділення для дітей та дорослих у Вінницькій обласній клінічній психоневрологічній лікарні імені акад О. І. Ющенка. Під час зустрічі Ірина Микичак порушила кадрове питання, зокрема, залучення до роботи студентів-інтернів. На сьогодні НСЗУ повністю забезпечує їх заробітню платню.

Також не оминули увагою заклад, який працює в напрямку фізичної та психологічної реабілітації наших Захисників та Захисниць, - Вінницький обласний клінічний медичний реабілітаційний центр ветеранів війни та радіаційного захисту населення. Зокрема і центр «Recovery».

"У цьому ж і «секрет успіху» закладу – персонал, який володіє навичками психологічної допомоги. Це дозволяє вибудовувати комунікацію, що формує довіру пацієнтів", - зазначила Наталя Заболотна.

У рамках робочої поїздки до Вінниччини, Ірина Микичак також відвідала Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 м. Вінниці. Тут радниця Прем'єр-міністра та Перший заступник Начальника ОВА поспілкувалися з лікарями, які пройшли навчання за програмою mhGAP. "Інформації забагато, і вона потребує періодичного оновлення. Поки практикувати не вдається, адже бракує досвіду. Адже в принципі для усіх лікарів «первинки» – це поки що новий та незвіданий шлях", - зауважила Наталя Заболотна.

На завершення зустрічі Перший заступник Начальника ОВА подякувала Ірині Микичак за поради та змістовне спілкування. "Маю надію, що цьогоріч матимемо суттєві зрушення у сфері підтримки психічного здоров‘я. У наших руках – ментальна стійкість українців!" - підкреслила Наталя Заболотна.