Уряд під час засідання 2 лютого ухвалив постанову, яка покращує механізм державної підтримки великих інвестиційних проектів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Одне із ключових завдань в економічній сфері на цей рік — збільшення іноземних інвестицій в Україну. Для цього працюємо з партнерами. Для цього запустили страхування воєнних ризиків. Постійно покращуємо умови для інвестиційних проектів», — підкреслив очільник Уряду.

Так, український та іноземний бізнес, який готовий інвестувати більше 12 млн євро та створювати нові робочі місця, отримає максимальну підтримку та спеціальні умови. Це і податкові пільги, і регуляторні послаблення, і підтримка на рівні реалізації проекту.

«Сьогоднішня постанова стосується нового підходу до підготовки техніко-економічного обґрунтування інвестиційного проекту. Ми прибираємо та спрощуємо низку положень, зокрема про необхідність економічного аналізу, про перегляд соціальної оцінки проектів, а також послаблюємо вимоги щодо фінансової спроможності заявника», — відзначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль наголосив, що все це має на меті запустити більше інвестиційних проектів, які створять більше робочих місць, посилять громади та економіку.