Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов разом з начальником ГУНП у Вінницькій області Юрієм Пархоменком ознайомився з роботою фронт-офісу у відділі поліції №3 Гайсинського районного управління поліції, що у м. Ладижин.

«Система Custody Records дозволяє мінімізувати виникнення конфліктних ситуацій, адже у фронт-офісі 24/7 ведеться відеофіксація. Це гарантує надання правової допомоги затриманим особам та убезпечує поліцейських від безпідставних звинувачень. Наша область – лідер серед регіонів України щодо втілення стандартів європейської безпеки». – зазначив Сергій Борзов.

За словами Начальника ОВА, наразі у підрозділах поліції регіону працюють інспектори з дотримання прав людини. Також вони регулярно проходять відповідні навчання з підвищення кваліфікації.

Система дійсно є ефективною. У підрозділах, де вже більше року діє Custody Records, на 30% зменшилась кількість скарг від громадян на дії працівників поліції.

«Така система контролю за дотриманням прав людини буде впроваджуватися й в інших підрозділах поліції області. Кожен мешканець Вінниччини має почуватися в безпеці». – підкреслив Сергій Борзов.