Сьогодні важлива подія для культури Вінниччини – відбулось офіційне відкриття Ліцею мистецтв.

Він працюватиме на базі Вінницького фахового коледжу мистецтв імені Миколи Леонтовича та створений для того, аби надати можливість обдарованим дітям здобути якісну професійну мистецьку освіту.

Навчання уже розпочали 26 юнаків та дівчат. Навчання у Ліцеї мистецтв здійснюється за трьома напрямками: музичним, театральним та хореографічним.

Привітав педагогічний колектив та молодь зі знаковою подією Начальник ОВА Сергій Борзов. «Розвиток культури – як ніколи на часі. Вдячні нашим ЗСУ і Силам оборони за те, що попри такі складні часи наші діти можуть навчатися. – зауважив очільник області. – Слухайте настанови педагогів, розвивайте театральне мистецтво, хореографію та музику – усе те, що вам подобається і до чого ви маєте талант. Прославляйте Україну на світових сценах. Бажаю кожному і кожній з вас великих звершень: нехай український стяг піднімається у різних куточках світу на честь ваших перемог!»

У свою чергу, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зауважив: «Дякую колективу, який має великий досвід та допомагає реалізуватися талановитим дітям. Ліцей - це нові можливості, яких раніше не було. Бажаю всім, хто навчається, завжди бути на висоті. А тим, хто навчає - радіти успіхам ваших учнів».

У закладі є все, що потрібно, аби обдаровані діти з усіх куточків Вінниччини здобували якісну професійну мистецьку освіту.

Це 63 аудиторії для групових та індивідуальних занять. Бібліотека та читальна зала з доступом до Wi-Fi. Студія звукозапису. Фонотека з класом для прослуховування музики. Відеозала. Концертні зали. Три хореографічні класи.

Під час зустрічі директор коледжу Станіслав Городинський подякував керівництву області за надану підтримку та додав: «Ми переживаємо непрості часи і галузь мистецтва також. Саме тому важлива підтримка. Навчання тут - це не лише зошит і ручка, а й музичні інструменти,  здібності і талант дітей, прагнення дітей і батьків.  Ми – не підведемо».