Сьогодні на нараді за участі голови Національної служби здоров‘я України Наталії Гусак обговорили реалізацію Програми медичних гарантій у 2024 році. Зокрема, йшлося про укладення договорів та взаємодію лікарень зі службою.

У засіданні взяла участь Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

За словами посадовиці, у 2023 році 171 заклад Вінницької області, законтрактований з Національною службою здоров'я України, за пакетами медичних гарантій отримав понад 5 мільярдів гривень.

«Дія договору триває один рік, з січня по грудень. Грудень – напружений місяць в операційній діяльності. Тому необхідно поквапитися. Вчасно укладений договір дозволить безперебійно отримувати оплату від НСЗУ та надавати медичну допомогу пацієнтам. Лікарні мають подати у 2024 році ті ж пакети послуг, що надавали й у поточному». – зауважила Наталя Заболотна.

Також Перший заступник Начальника ОВА закликала медзаклади не зволікати з подачею пропозицій, аби вчасно укласти договір та за потреби встигнути виправити помилки чи внести додаткову інформацію. 

«Маємо забезпечити надання якісних медичних послуг для людей! Зокрема, дуже цінною, і для наших військових, і цивільних, є реабілітація. Працюємо на результат!» - резюмувала Наталя Заболотна.