Відкриття реабілітаційних центрів як ніколи на часі. Ми живемо в умовах повномасштабної війни, тож такі послуги найбільш затребувані.

Саме тому розвиток системи реабілітації – ключове завдання медичної сфери області на найближчі два роки.

Сьогодні Ладижинська міська рада та ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО» підписали Меморандум про створення реабілітаційного центру в Ладижинській громаді.

«Це дуже важлива ініціатива та гарний приклад співпраці органів місцевого самоврядування та бізнесу. Відновлення здоров’я пацієнтів, а особливо захисників і захисниць – наш першочерговий обов’язок. Послуги з реабілітації мають бути доступними для усіх. - наголосив Сергій Борзов. – Важливо, щоб військові та мешканці громад могли отримувати їх за місцем проживання. Також вдячний колективу місцевої лікарні, яка активно включається у процес та продовжує працювати над підготовкою кадрів».

Під час підписання Меморандуму представник Ладижинської міської ради Олександр Коломієць зазначив: «У нас спільна мета – допомогти нашим захисникам, захисницям та цивільним відновити своє фізичне та ментальне здоров’я. Дякую Начальнику ОВА Сергію Борзову за всебічне сприяння у цьому важливому проєкті. Підтримувати наших воїнів – це велика честь».

У свою чергу, генеральний директор ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО» Ільдар Салєєв зауважив, що сьогодні перед владою, суспільством і бізнесом стоїть великий виклик – зробити так, щоб захисники, які повертаються з фронту додому, якнайшвидше могли адаптуватися до цивільного життя.

«Адаптація – це не лише справа родин, але й бізнесу, громад, робочих колективів. – зауважив Ільдар Салєєв. –  Створення реабілітаційного центру – це приклад того, як спільними зусиллями і за умови взаємної підтримки можна швидко діяти та робити практичні кроки».

Начальник ОВА Сергій Борзов підкреслив, що попереду ще дуже багато роботи, адже для реабілітаційного центру доведеться створювати цілу інфраструктуру: зали для занять з обладнанням, кабінет асистивних технологій, зали ерготерапії, зали мови і мовлення тощо. Фахівці працюватимуть не лише з дорослими, а й з дітьми.

За його словами, Вінниччина має досить розгалужену систему реабілітації. За 2023 рік в області проліковано майже 10 тисяч осіб, в тому числі 1,5 тисячі дітей.

«Сьогодні кожна лікарня зі спроможної мережі має для себе визначитись, у який спосіб вона може забезпечити послуги з реабілітації. Відновлення здоров'я пацієнтів, а особливо захисників і захисниць – це завдання №1. Дякую всім, хто справді розуміє, наскільки це важливо. Впевнений, що Ладижин стане гарним прикладом для інших громад. З боку обласної військової адміністрації ми надамо всю необхідну для цього підтримку», - підкреслив очільник області.

Працюємо разом задля Перемоги.