В області тривають заходи з протидії гепатиту А. За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його Перший заступник Наталя Заболотна провела позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Керівники усіх дотичних установ доповіли про результати за напрямками роботи.

До учорашнього вечора поки зареєстрований лише один випадок захворювання.

Як зазначила очільниця Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Зайцева, джерело інфікування втрачає свої властивості. 

Усіх захворілих продовжують лікувати. Зараз в медзакладах області перебуває 54 пацієнти, решта – вдома. Виписали вже 128 людей.

«Ймовірно, інфекція виникла саме у місті Вінниця, тому що усі захворілі жителі громад бували в обласному центрі. – зазначила Наталя Заболотна. –  Фахівці продовжують досліджувати вогнища хвороб, вакцинувати за бажанням людей, які контактували з інфікованими, а також медичних працівників. У Вінниці продовжуємо дистанційну форму навчання ще на тиждень. Далі спостерігатимемо за ситуацією. Масові заходи та ярмарки залишаються під забороною».

Також забезпечено обстеження на антитіла працівників торгівлі на ринках і павільйонах. Крім цього, здійснено позачергові обстеження усіх суб’єктів господарювання, де були зареєстровані хворі на гепатит А.

За підсумками засідання, прийнято рішення про подальше проведення  заходів з метою запобігання поширенню вірусу. 

Посилено відомчий та лабораторний контроль за якістю питної води, що постачається населенню.

Також в області й надалі забезпечуватимуть контроль за дотриманням вимог санітарно-гігієнічних та протиепідемічних правил торгівлі на ринках. 

Триватимуть позачергові перевірки об’єктів підвищеного епідризику, а також позачергові медичні обстеження персоналу таких об’єктів.

Також вкотре наголошуємо усім на дотриманні правил особистої гігієни.

Працюємо далі.

Будьте здорові! Бережіть себе!