За дорученням  Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова, його заступник Олександр Піщик зустрівся із в.о. Ладижинського міського голови Олександром Коломійцем та керівництвом Вінницької філії «Газмережі».

Відбулась конструктивна розмова щодо підготовки до запуску резервних твердопаливних та газових котелень, які уже встановлені для альтернативного опалення міста.

«Громада Ладижина має бути готова до різних сценаріїв, адже відомо як  минулого року 18 тисяч населення залишилось без опалення,- коментує Олександр Піщик.- Торік після ракетних ударів 23 листопада Ладижинська ТЕС зупинилась. Це було єдине підприємство, яке надавало тепло у місті. Пошкодження об’єктів унаслідок воєнної агресії країни-терориста призвели до повної зупинки ТЕС та неможливості генерувати електричну та теплову енергію».

Одразу ж у Ладижині був введений режим "надзвичайної ситуації воєнного характеру регіонального рівня". Таке рішення затвердила обласна комісія з питань ТЕБ та НС. Тоді ж терміново почали диверсифікацію опалення. Роботи йшли швидкими темпами - за місяць теплопостачання відновили. Проте на цьому роботи не припинились, далі було встановлення резервних котелень.

«Сьогодні є питання до керівництва громади. Сподіваюсь, що найближчим часом почую відповіді, - зазначив Олександр Піщик,- Продовжуємо працювати з громадами Вінниччини, готуючись до зими. Нам треба пройти цей опалювальний сезон з теплом, попри всі потенційні провокації росіян. Знаємо, куди рухатися і що робити».