Як повідомив Начальник ОВА Сергій Борзов, у цих будинках замінено покрівлю, встановлено металопластикові вікна та двері, здійснено фасадні роботи. Житло повністю готове для проживання.

«Майже три місяці в Калинівському Бериславського району Херсонської області працюють бригади майстрів з Вінниччини. За цей час до формування бригад та забезпечення технікою долучилися 22 територіальні громади Вінницької області. Загалом було задіяно 125 людей», - наголосив очільник області.

Також він додав, що для відновлення будинків Вінницькою ОВА до Калинівського було організовано і відправлено вісім фур з будівельними матеріалами. Це газобетонні блоки, цемент, шпаклівка, монтажна піна, цвяхи, арматура, будівельний інструмент. Все, що необхідне для відбудови пошкоджених будинків.

Окрім того, територіальні громади Вінницької області надавали спецтранспорт, а також мікроавтобуси та автобуси для перевезення будівельних інструментів і працівників бригад. Барська територіальна громада для потреб калинівчан передала пожежний автомобіль.

Роботи на Херсонщині не припиняються.

Наразі фахівці Вінницької ОВА продовжують обстежувати пошкоджений житловий фонд та соціальну інфраструктуру сіл, які входять до Калинівської громади та розпочали актування пошкоджень ще в одній громаді – Великоолександрівській.

«Працюємо далі, визначаємо об’єм необхідних робіт та їх вартість. Одним словом – набираємо робочий матеріал для подальшого планування та виконання необхідних робіт. Разом відбудуємо!» - підкреслив Сергій Борзов.