Напередодні Дня працівників освіти України велика освітянська родина Вінниччини приймала вітання, квіти та нагороди.

Захід відбувся за участі керівництва обласної військової адміністрації, обласної Ради та обласного комітету Профспілок працівників освіти і науки України.

Хвилиною мовчання  присутні вшанували героїв, які віддали своє життя за мирне майбутнє України.

«Ви пам'ятаєте перші дні війни? Коли розселяли людей по школах, готували їсти в їдальнях?- звернувся до учасників зібрання  Начальник ОВА Сергій Борзов. - Ви продемонстрували, якими ви є сильними і довели, що освіта  наших дітей в надійних руках! Від Ольгополя до Глухівців, незважаючи на відстань десь приблизно 300 км - ви впоралися! Кожна школа і кожен дитячий садок! І за це я вам дуже дякую!».

Очільник області підкреслив, що незважаючи на обмежені фінансові ресурси через повномасштабну війну, держава шукає можливість підтримати освітню галузь.

Майже 31 млн грн  з державного бюджету спрямовано на будівництво та ремонт укриттів у школах області. Майже 51 млн грн - на придбання шкільних автобусів. Нещодавно Уряд відновив субвенцію з державного бюджету на впровадження реформи Нової української школи, яка у 2022 році не надавалась. Спільними зусиллями ми змогли забезпечити очне навчання або навчання у змішаному форматі в 97 % закладах загальної середньої освіти.

Завдяки співпраці Уряду з міжнародними донорами цього року педагоги області отримали 2 564 хромбуки та ноутбуки. 

Наші спільні зусилля дають можливість навчати наших дітей,  готувати молодь до життя, до професії.

Заступник голови Вінницької обласної Ради Ігор Івасюк  у вітальному слові зазначив, що вчитель творить не тільки людину, а й майбутнє країни. Колишні вихованці -  учні та студенти сьогодні боронять державу і завдяки їх мужності  є можливість відзначати професійне свято освітян.

До привітань  долучились: директор Департаменту гуманітарної політики ОВА Володимир  Буняк, очільник Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Пугачов, керівники закладів освіти і культури Вінниччини.

За багаторічну плідну педагогічну діяльність, ефективне використання в роботі новітніх технологій, зміцнення навчально-матеріальної бази закладів освіти та з нагоди професійного свята  були присуджені щорічні премії та вручені Почесні грамоти обласної  військової адміністрації та обласної Ради, а також грамоти, подяки і нагрудні знаки від Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА.

Працівники освіти  плекають своєю працею найдорожче нашої країни - майбутнє освічене патріотичне покоління, яке розвиватиме Україну.

Щира вдячність учителям за терпіння, за щоденну нелегку роботу у нових воєнних реаліях та за любов до дітей.
Разом наближаємо нашу  Перемогу!