10 жовтня - Всесвітній день ментального здоров'я.

Сьогодні за участю Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної відбулось засідання робочої групи з питань впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров'я.

Присутні обговорили деталі організації та проведення заходів на обласному рівні та у громадах області.

 «Ментальне здоров'я таке ж важливе, як і фізичне, особливо в умовах війни. Ми часто ігноруємо свої потреби та не одразу можемо помітити, що щось не так. Психологічні проблеми впливають на всі без винятку сфери життя та знижують здатність протистояти викликам. Саме тому важливо навчити людей піклуватися про себе, вчасно виявляти ризики для здоров'я та розвивати стійкість. Усе це передбачено Всеукраїнською програмою «Ти як?», яка впроваджується з ініціативи Першої леді Олени Зеленської». – підкреслила Наталя Заболотна.

Учасники засідання детально обговорили важливість залучення фахівців усіх галузей для створення  комплексної системи турботи про психічне здоров'я на кожному етапі її впровадження.

Піклування про ментальне здоров'я має перетворитися для українців на щоденну звичку. Саме тому необхідно дати розуміння та показати ті інструменти, які допоможуть кожному правильно дбати про свій стан.