Якісне харчування – здорові діти!

Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов взяв участь в обласному форумі з питань шкільного харчування.

Ініціаторкою кардинальних зрушень в організації харчування дітей у навчальних закладах виступила Перша леді Олена Зеленська. Саме завдяки її пильній увазі до цього питання вже маємо в області відчутні якісні зміни.

«У кожній справі такого масштабу - успіх і кінцевий результат залежить від спільної роботи. Бо попри все – наші діти вчаться, а вчителі навчають. І наше завдання – підтримати цю відвойовану освіту», - підкреслила Перша леді у відеозверненні.

Як наголосив Начальник ОВА, на рівні Кабміну затверджено зміни до діючих нормативних документів. На базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» готуватимуть кваліфікованих кухарів. Це важливий крок, але задля успішного системного реформування шкільного харчування необхідно врахувати ще немало чинників.

На форумі учасники обговорили Стратегію реформування системи шкільного харчування на період 2023-2027 рр.

Вона включає:

  • оновлення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів освіти;
  • індивідуальне визначення найбільш ефективного для кожного закладу способу організації харчування (самостійно, кейтеринг чи аутсорсинг);
  • визначення моделі організації харчування (базова, опорна, фабрика-кухня);
  • навчання та мотивація кухарів.

«Попри виклики, пов’язані з війною, формулюємо чітке бачення алгоритму дій на місцевому рівні, аби реформа системи шкільного харчування була успішно впроваджена у кожній громаді регіону. Працюємо на результат!» - резюмував Сергій Борзов.