Сьогодні за участі Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної відбулося перше засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Вінницькій ОВА.

Нагадаємо, що з 1 січня 2023 року набув чинності Закон України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності», однією з авторок якого стала народна депутатка України Ірина Борзова.

Це вперше в історії України! Тепер наша ідентичність офіційно є складовою національної безпеки держави.

«Від збереження нашої культурної спадщини, мови, традицій напряму залежить наша фізична безпека. Це наш щит та наші кордони.  Пріоритет усієї країни зараз – це допомога нашим силам оборони та безпеки. Але перемогу здобувають не лише військові. Це спільна робота в тилу над усвідомленням своєї національної ідентичності»,- наголосила Перший заступник Начальника ОВА.

Під час обговорення Наталя Заболотна внесла пропозицію членам коордради, аби переглянути Обласну цільову соціальну програму національно-патріотичного виховання на 2021-2025 роки та актуалізувати її відповідно до сьогоднішніх викликів, до умов воєнного стану.

Також було визначено керівний склад ради. Заступником голови обрано Юлію Щербань, голову ГО «Ведені серцем», учасницю бойових дій та представницю ветеранських організацій побратимів, які наразі захищають суверенітет та територіальну цілісність України.

«Національно-патріотичне виховання завжди було невід‘ємною складовою розвитку молоді на Вінниччині. Тепер ми дивитимемося через нову призму, призму війни. Щиро переконана, що коордрада стане ще одним інструментом для того, аби вселяти в кожного вінничанина наші національні цінності: соборність, самобутність, волю та гідність», - підсумувала Наталя Заболотна.