Нагадуємо, що Вінниччина увійшла в четвірку областей, які реалізують проєкт «Помічник ветерана».

Сьогодні, від імені Начальника ОВА Сергія Борзова, його Перший заступник Наталя Заболотна привітала та вручила сертифікати 19 випускникам цієї програми.

«Першими бути дуже важко: організовуючи і проходячи період навчання, ми стикалися з труднощами, не розуміли усього до кінця, але бачили кінцеву мету. А це шанс зробити усе так, у чому ми переконані! – зазначила посадовиця. – Кожен із випускників так чи інакше дотичний до категорії «ветеран війни». Тож вони цілком усвідомлюють важливість заходів підтримки ветеранів і членів їх сімей, плавного переходу від військового до цивільного життя. Лише так може діяти принцип «рівний-рівному».

Також Наталя Заболотна додала, що найбільше заявок на участь у проєкті надійшло саме у нашій області. Є люди не лише з Вінниччини, але й з Києва, Житомира тощо.

«Я вбачаю у цих людях і в інституті помічника ветерана загалом важливу ланку у формуванні ветеранської політики. Тому бажаю нашим першопрохідцям витримки, цілеспрямованісті, відповідального ставлення до роботи, та найголовніше – незгасного бажання допомагати», – підсумувала Перший заступник Начальника ОВА.