З кожної тисячі гривень із загального фонду держбюджету 800 грн ітиме на оборону, підтримку ветеранів, соціальні виплати, медицину та освіту. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Кожна гривня, яку платять громадяни та бізнес у вигляді  податків буде спрямована на безпеку й оборону нашої держави», — відзначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр також зауважив, що як і цього року, у наступному Україна потребує фінансової підтримки партнерів у розмірі близько 42 млрд доларів.

«Вже зараз розуміємо, звідки ці кошти можуть надійти. Це програма ЄС Ukraine Facility, це допомога Сполучених Штатів, це програма МВФ та допомога інших наших друзів і партнерів», — сказав Денис Шмигаль.

За словами Глави Уряду, якорем фінансування є програма співпраці з МВФ. У 2024 році очікуємо від Фонду траншів на суму 5,4 млрд доларів. Крім того, Україна має довгострокові програми співпраці з Норвегією, Японією, працює з Канадою та іншими партнерами.

«Прямо зараз будуємо фундамент фінансової стійкості на 2024 рік. Проект державного бюджету вже в Парламенті. Очікуємо на його конструктивне обговорення та швидке ухвалення», — підкреслив Прем’єр-міністр.