Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна зустрілася сьогодні з майбутніми помічниками ветерана.

«Оскільки Вінниччина увійшла до пілотного проєкту та стала буквально першопрохідцем у цій справі, для мене було дуже важливо почути людей, які пройшли навчання у центрі ветеранського розвитку на базі Вінницького національного технічного університету. Маємо зрозуміти, чого не вистачає у наповненні курсу, чи можливо взагалі за три тижні засвоїти усю інформацію та навчитися нею користуватися»,- зауважила Наталя Заболотна.

Своїми враженнями та очікуваннями поділилися 19 людей з чотирьох громад Вінницької області: Вінницької, Хмільницької, Тульчинської та Гайсинської.

Програма фахівця по роботі з ветеранами включала вивчення нормативно-правової бази щодо реалізації гарантій захисту прав ветеранів та членів їх сімей, ознайомлення з особливостями роботи органів державної влади та місцевого самоврядування щодо реалізації програм із захисту прав ветеранів та членів їх сімей. Також це базові знання з підприємництва, надання психологічної допомоги.

За відгуками учасників програми, інформації вдосталь, навіть забагато для такого нетривалого періоду. Кожному хочеться спробувати на практиці застосовувати набуті знання. До того ж, багато людей вже очікують на помічників ветерана та бажають скористатися його послугами.

«Я завжди кажу, що першим буде важко. У цього набору будуть навчатися наступні, які прийдуть пізніше, будуть наслідувати його.- підкреслила  Наталя Заболотна. - У процесі розмови у нас виникла ідея підкріпити теоретичні знання практичними. Будемо ознайомлювати майбутніх помічників ветерана з усіма установами, з якими вони будуть співпрацювати, та специфікою їх діяльності. Люди мають розуміти та добре орієнтуватися у цьому середовищі».

Посадовиця підкреслила, що на цьому етапі обласна військова адміністрація робить усе можливе, аби цей проєкт був успішним та корисним для наших Захисників і Захисниць.  

Нагадаємо, що на початковому етапі пілотного проєкту помічники ветерана розпочнуть працювати у шести районних центрах: Вінницькій, Гайсинській, Жмеринській, Могилів-Подільській, Тульчинській та Хмільницькій громадах.