Начальник ОВА Сергій Борзов зустрівся з делегацією урядовців та підприємців Республіки Польща.

У зустрічі взяли участь: Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дам’ян Цярціньські, директор Офісу Урядового уповноваженого з питань польсько-українського співробітництва заради розвитку Марцін Хрусцель, представник Банку крайового господарства Криштоф Блашак, директор Закордонного торгового офісу в Києві Кароль Кубіца, представник польського агентства торгівлі та інвестицій Павел Гайци, а також польські бізнесмени.

Звертаючись до присутніх, Сергій Борзов подякував уряду Польщі та всьому польському народу за тверду й послідовну підтримку України під час повномасштабної російської агресії. Зокрема, за неодноразово надану гуманітарну допомогу Вінницькій області, прихисток тисяч переселенців, а також запровадження проєкту «Польський сервіс відбудови України».

 «Приємно, що Вінниччина залишається привабливим регіоном для польських інвесторів. Попри війну, економіка  нашої області має розвиток. Впродовж першого півріччя 2023 року на Вінниччині реалізовано 21 інвестиційний проєкт загальною вартістю майже 1,2 млрд грн та створено понад 950 нових робочих місць. Тільки в харчовій галузі реалізовано 7 проєктів на суму 832 млн грн, що дозволило створити 206 робочих місць». – підкреслив очільник області.

Сергій Борзов зауважив, що продовжується активна міжрегіональна співпраця Вінниччини з польськими регіонами. Цьогоріч Вінницька область святкує 65-ту річницю співпраці нашої області з Свєнтокшиським воєводством та 15-ту річницю співпраці із Лодзинським воєводством Республіки Польща.

Буквально на минулому тижні діти наших загиблих і поранених захисників повернулись із Мазовецького воєводства, де відпочивали на запрошення Маршалка.

Крім цього, у червні цього року підписали лист щодо відкриття Регіонального представництва Лодзинського воєводства у Вінницькій області, яке буде опікуватися питаннями економічної співпраці та інвестицій.

А вже в листопаді делегація з 15 підприємців Вінницької області відвідає економічну конференцію в місті Кельце, де обговорюватимуть з польськими партнерами перспективи співпраці для відбудови.

«Ми будемо інтегруватися в економіку ЄС – іншого шляху просто немає». наголосив Начальник ОВА.

У свою чергу, очільник польської делегації Марцін Хрусцель зазначив: «Ми дякуємо українцям та представникам влади за те, що ви боретеся і забезпечуєте безпеку всієї нашої частини Європи. І будемо підтримувати вас стільки, скільки потрібно».

За підсумками зустрічі сторони домовилися про подальшу взаємодію у напрямку реалізації заходів з відновлення та розвитку, а також розширення двостороннього співробітництва.

«Ми обов’язково переможемо! А з такими друзями і партнерами – усе відбудуємо на новому, вищому технологічному рівні!» - резюмував Сергій Борзов.

Зазначимо, що зустріч відбулась в рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.