Сьогодні в області відзначили кращих спортсменів, тренерів та фахівців спортивної галузі Вінниччини з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

На початку заходу хвилиною мовчання присутні вшанували всіх воїнів та цивільних, які загинули внаслідок війни.

Звертаючись до спортивної еліти, Начальник ОВА Сергій Борзов подякував за наполегливість та незламність.

«Щодня своєю працею і перемогами ви доводите всьому світу, що українці – сильна нація, яка ніколи не здається. Цей рік для нас знаковий. Вінничани вибороли ліцензії на Олімпійські та Паралімпійські ігри - 2024. Я впевнений, що на вас чекають нові рекорди. Ви уже переможці. А ми зробимо все для того, щоб розвивати спорт на Вінниччині», – зазначив Сергій Борзов.

Очільник області також висловив переконання, що після перемоги будівництво спортивних об'єктів буде відновлено.

«Ті, хто воює проти нас та руйнує інфраструктуру, хочуть знищити наше майбутнє – майбутнє здорової нації. Їм це не вдасться. Ми неодмінно переможемо», - підкреслив Начальник ОВА.

Народна депутатка України Ірина Борзова зауважила, що внаслідок російського вторгнення ми втратили понад 400 осіб спортивної спільноти. Також більше 380 об'єктів спортивної інфраструктури знищено або пошкоджено. Понад 20 тисяч українських юних спортсменів не мають умов для тренувань.

«Від повномасштабного вторгнення в цілому постраждав український спорт. Україна продовжує боротися на всіх фронтах, зокрема і на спортивному. Нам вкрай необхідно, щоб ви виступали за Україну, щоб вас бачили на всіх міжнародних майданчиках і щоб ви розповідали правду про те, що кожного дня відбувається в нашій державі. Щоб весь світ чув наш гімн та бачив наш прапор!» - наголосила Ірина Борзова.

Також вона побажала спортсменам і тренерам сил, енергії та перемоги на міжнародних змаганнях, зокрема на Олімпійських та Паралімпійських іграх, які відбудуться у 2024 році.

У свою чергу, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, звертаючись до присутніх, зазначив: «Здобутки у спорті – це результат великої праці, наполегливості та стійкого характеру. Це результат не тільки спортсменів, але й учителів, тренерів, керівників закладів. Ви не тільки гордість Вінниччини, а й гордість для України! А ваша участь у міжнародних змаганнях – це також дипломатія, свідчення того,що Україна живе, бореться і перемагає!»

З нагоди свята Заслужені тренери України та кращі спортсмени Вінниччини, які мають високі досягнення на українській та міжнародних аренах, отримали Почесні грамоти обласної військової адміністрацїі та обласної Ради, відзнаки та нагороди.