У 2023 році  Мінветеранів здійснило розподіл субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за трьома бюджетними програмами обсягом 5,5 млрд грн.

Ці субвенції розподіляються двічі - у квітні та червні.

Як зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов, для Вінницької області вже спрямовані субвенції в сумі 124 млн грн, що дозволить покращити житлові умови 63 родинам.

Кошти вже зараховані на рахунки:

  • 23 осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з числа учасників АТО/ООС (із них 3 особи з Барської територіальної громади, 10 з Вінницької, по 2 особи з Глуховецької та Калинівської громад, а також по 1 особі з Джуринської, Бершадської, Піщанської, Могилів-Подільської, Уладівської та Мурованокуриловецької територіальних громад);
  • 15 сімей загиблих (померлих) воїнів, які захищали нашу країну та родом з Калинівської, Барської, Джулинської, Вінницької, Мурованокуриловецької, Козятинської, Теплицької, Чечельницької, Гніванської та Томашпільської територіальних громад.
  • 3 осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи (з числа ВПО) з Вінницької територіальної громади;
  • 14 учасників бойових дій з числа ВПО із Барської, Вінницької, Калинівської, Літинської та Ободівської громад;
  • 8 осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території інших держав із Вінницької, Могилів-Подільської, Ольгопільської та Чечельницької територіальних громад.

Варто зазначити, що чотири сімʼї учасників бойових дій з числа ВПО уже придбали собі житло.

«Найближчим часом очікуємо кошти субвенцій, які будуть спрямовані на осіб, яким така компенсаційна виплата була призначена іншими областями, однак через воєнні дії вони перемістились до нашої області.  – зазначив Сергій Борзов. – Це ще 31,2 млн грн, які нададуть можливість придбати житло 12 учасникам бойових дій, які вперше стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2022 року та одній особі з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи з числа учасників АТО/ООС. Загалом очікуємо, що по Україні в 2023 році житлом за рахунок коштів державного бюджету буде забезпечено більше ніж 2 000 ветеранів та родин загиблих (померлих) воїнів».