Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна провела нараду з начальниками районних військових адміністрацій та головами тергромад щодо стану забезпечення інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами.

До засідання також долучилися керівники профільних служб.

«Вийти на перерву з друзями. Безперешкодно дістатися їдальні. Перейти від одного корпусу в інший. Заспокоїтися або владнати свій моральний стан. Є діти, які не можуть зробити цього самостійно. І, як правило, вони вимушені навчатися індивідуально, вдома. Ми прагнемо це змінити. – зазначила Наталя Заболотна. - Кожній дитині важливо бути серед однолітків. Саме тому запровадження соціальної послуги асистент дитини здатне вплинути на вирішення цієї проблеми».

За її словами, лише 23 громади Вінниччини виявили потребу у таких фахівцях.

Наразі уже провели навчання для 54 людей з семи громад. Вони прагнуть стати асистентом дитини.

«Наша область стала тією, у якій апробували у 2019 році цю послугу. Не дивлячись на пандемію, нею змогли скористатися девятеро сімей. Цьогоріч у місті Вінниця планується з 1 вересня забезпечити надання послуги більше як 50 дітям, забезпечивши їм асистентів дитини. Я закликаю усі громади, які ще не долучитися, зробити цей крок. Знайти людей, які хочуть та можуть стати фахівцями», - наголосила посадовиця.

Крім цього, практично у всіх територіальних громадах функціонують інклюзивно-ресурсні центри. Вони створені для дітей, які хочуть вчитися, але потребуть допомоги. 

Для додаткових консультацій:

0 (432) 671 040 - Вінницький обласний центр соціальних служб