За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його Перший заступник Наталя Заболотна провела нараду з головами територіальних громад щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року.

Основним завданням є створити безпечні умови для дітей та персоналу.

За словами Наталі Заболотної, минулого року укриття облаштували у 80% дитячих садочків та 94,6% шкіл. Власники закладів, тобто місцева влада, мають забезпечити покращення облаштування укриття та оновити акти готовності укриттів. За рекомендацією Міністерства освіти і науки лише після цього заклад зможе розпочати навчання в очній формі.

«Зараз лише 24 % дитячих садочків та 17% шкіл мають оновленні акти готовності укриттів. Часу до 1 вересня залишилося не так багато. Тому наголосили очільникам громад на пришвидшенні підготовки.  До того ж, вісім громад Вінниччини отримали кошти з держбюджету на створення сховищ.  – підкреслила посадовиця. - Ресурси є, необхідно їх ефективно застосувати. Адже йдеться про безпеку наших дітей. І вони попри все мають величезне бажання вчитися. Маємо створити сприятливі умови для цього».