Сьогодні Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна разом із заступником Міністра молоді та спорту України Матвієм Бідним привітали учасників фізкультурно-оздоровчого заходу «Спортивна Україна».

«Хіба у 21 столітті може бути проблемою для когось пограти у теніс, волейбол, позайматися на спортмайданчику чи у тренажерному залі? Виявляється може! Непристосованість локацій, недостатня кількість тренерів, які можуть тренувати людей з інвалідністю, свідомість суспільства. Але ми крок за кроком долаємо ці бар‘єри», - зауважила Наталя Заболотна.

Невід‘ємною частиною флагманського проєкту, який Начальник ОВА Сергій Борзов представив на засіданні Ради безбар‘єрності за участі Першої леді Олени Зеленської, є адаптивний та інклюзивний спорт.

Учасники змагань грають у дартс, гандбол, флорбол, волейбол, диск гольф, настільний теніс, бадмінтон і при цьому не відчувають себе інакшими. Так і повинно бути.

За словами Першого заступника Начальника ОВА, у кожній з 63 громад Вінниччини створено локації для занять спортом за програмою Президента України «Активні парки». І не дивлячись на те, чи це велике місто, чи маленьке селище, щоб усі, хто хочуть і прагнуть бути здоровими, мали доступ до занять фізичною культурою та спортом.

«Вінниччина була, є і буде в авангарді впровадження усіх реформ, які спрямовані на формування безбар‘єрності. Маю надію, що у кожній громаді такі оздоровчі заходи стануть доброю традицією. Адже здорова нація – міцна країна!» - підкреслила посадовиця.