Начальник ОВА Сергій Борзов взяв участь у партнерській зустрічі «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи», яка присвячена підготовці системи освіти до нового 2023/2024 навчального року.

Під час засідання обговорили актуальні питання реформування системи харчування в регіонах.

«Якісне та здорове харчування в школах  – це не лише про поживність і меню, а й про турботу. Саме тому зараз в Україні впроваджується реформа шкільного харчування, ініційована Першою леді Оленою Зеленською» - зазначив очільник області.

В рамках Програми учасники відвідали кілька закладів освіти територіальних громад Бучанського району Київської області. Там мали змогу ознайомитися із організацією харчування, зокрема оглянути харчоблоки та їдальні.

За словами Сергія Борзова, наразі перебуває на затвердженні Стратегія реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року.

Начальник ОВА підкреслив, що від харчування залежить не лише якість навчання, а й здоров’я та психологічний стан дітей. Особливо зараз, коли через війну в них і так забагато стресу.

«Наше завдання - вмотивувати органи місцевого самоврядування до реалізації реформи на рівні кожної окремої громади. Зробимо все заради того, щоб діти отримували корисну їжу у будь-якому навчальному закладі –  чи то маленька сільська школа, чи то віддалений садочок. Це важливо, адже діти – це майбутнє України!» - наголосив Сергій Борзов.