11 серпня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль взяв участь в обговоренні пунктів Формули миру Президента України Володимира Зеленського з послами іноземних держав, акредитованих в Україні. У заході також взяли участь Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, урядовці, представники Офісу Президента, керівники державних енергетичних компаній.

Під час зустрічі українська сторона представила для обговорення інформацію про пункти Формули, які стосуються енергетичної безпеки, а також недопущення ескалації війни та повторення агресії.

За словами Дениса Шмигаля, росія з високою ймовірністю продовжить масштабний терор проти української енергетики цієї зими. Одночасно росія буде використовувати енергоресурси як зброю проти Європи та інших демократичних країн.

«Наше спільне завдання зараз у межах української Формули миру — це максимально відновити та захистити енергосистему України. З десятками країн світу ми працюємо над тим, аби збільшити поставки енергообладнання, що дозволить до грудня додати в енергосистему 2,9 ГВт потужності», — підкреслив Прем’єр-міністр України.

Очільник українського Уряду також відзначив активну взаємодію з європейськими партнерами у питаннях збільшення поставок електроенергії, а також готовність України надати європейським компаніям можливість зберігати газ в українських підземних сховищах, які є найбільшими на континенті.

«У межах Формули миру Президента України ми будемо спільно працювати з партнерами над тим, аби в сучасному світі енергетика не перетворювалася на зброю, а критична інфраструктура не ставала об’єктом терору», — наголосив Денис Шмигаль.

Міністр енергетики України, а також очільники державних компаній «Укренерго» та «Нафтогаз України» під час зустрічі розповіли послам про першочергові потреби нашої держави в енергетичному обладнанні, аби стабільно пройти цей опалювальний сезон.