Цьогоріч 27 липня в Україні вперше відзначають День медичного працівника.

Від імені Начальника ОВА Сергія Борзова медиків Вінниччини привітала його Перший заступник Наталя Заболотна.

«Ви завжди на варті! Що б не сталося, що б не було, де б не спіткала недуга. Беззаперечно рятуєте кожного пацієнта та кожну пацієнтку. Лікарі, медсестри та медбрати, санітари, водії швидкої, лаборанти, кухарі, оператори комп’ютерного набору – усі, чия праця робить медичні послуги в Україні якіснішими, доступнішими, сучаснішими. Ми Вам безмежно вдячні!» - зазначила Наталя Заболотна.

Також вона побажала медпрацівникам, аби боротьба за здоров’я інших не ставала на заваді їх власному.

«Усім, хто на передовій рятує воїнів, бажаю живими та неушкодженими повернутися додому. Найшвидшої перемоги усім нам! Слава медичним працівникам! Слава Україні!» - підкреслила посадовиця.

Зазначимо, що у  Вінницькій області сьогодні працює близько 7000 лікарів та майже 10000 медсестер. Ще майже 500 працівників медичного персоналу мобілізовано до лав ЗСУ. Вони щодня стоять на сторожі життя та здоров’я людини як на передовій, так і в тилу.

Наталя Заболотна разом з головою Вінницької обласної Ради Вячеславом Соколовим та Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим вручили відзнаки та грошові нагороди найкращим і найвідданішим професіоналам, які присвятили своє життя охороні здоров‘я.

Крім цього, під час урочистого заходу медиків Вінницької області нагородили грамотами Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону та грамотами Української військово-медичної академії.

Також працівники медичної сфери отримали відзнаки Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова та Грамоти Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Грамоти Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОВА за високий професіоналізм, плідну співпрацю та вагомий особистий внесок в організацію надання медичної допомоги пораненим та військовослужбовцям вручила директорка профільного департаменту Ольга Задорожна.

Медпрацівників області привітав і голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Сергій Глухенький, вручивши Почесні грамоти ТЧХУ.

А грамоти ВК Профспілки працівників охорони здоров’я України, вітання та профспілкові виплати з нагоди професійного свята передав голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Іван Лєта.

Шановні працівники медичної галузі області та міста, щиро вітаємо усіх зі святом.

Міцного здоров'я, перемоги та благополуччя в родинах.