Сьогодні, 17 липня, за участю Начальника ОВА Сергія Борзова відбулась зустріч Першого віцепрем'єр-міністра — Міністра економіки України Юлії Свириденко з представниками бізнесу і влади регіону.

До засідання також приєдналася Заступник Міністра економіки України Надія Бігун.

Головна тема обговорення – відновлення економіки та створення ефективних стимулів для розвитку бізнесу в умовах повномасштабної війни. Зокрема, йшлося про логістичні можливості для розширення та налагодження співпраці держави, бізнесу і закордонних партнерів.

Відкриваючи зустріч, Сергій Борзов зазначив, що попри виклики повномасштабної війни, бізнес області продовжує свою роботу і навіть поступово повертає втрачені позиції 2022 року.

«До Вінниччини переміщено 347 суб’єктів господарювання, створено понад 1700 робочих місць. – наголосив очільник області. – Також варто зазначити, що підтримка регіонального бізнесу на державному рівні є особливо важливою. Зокрема, це показали програми «єРобота» та «Доступні кредити «5-7-9». Вони реально працюють. Тож ми сподіваємося на подальше розширення державних програм, завдяки яким бізнес може розвиватися».

Також він додав, що допомога аграріям, підтримка енергетичної безпеки, допомога малому та середньому бізнесу забезпечать економічну стійкість як області, так і держави загалом, формуючи надійний тил для боротьби проти агресора.

Під час зустрічі Перший віцепрем'єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко наголосила, що наразі головне завдання – це забезпечити усі умови, щоб бізнес вистояв і працював після Перемоги.

«Для цього необхідно систематично підтримувати зв’язок із владою та представниками бізнесу, щоб розуміти, яка ситуація у різних секторах економіки. Це допоможе вибудувати правильну схему роботи», - підкреслила віцепрем’єрка.

Зокрема, Юлія Свириденко анонсувала новий етап отримання грантів на переробку. Реалізація зазначеної програми допоможе державі отримати ресурси навіть за умови блокування портів, які призначені для експорту продукції.

У ході зустрічі Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та Вінницький міський голова Сергій Моргунов подякували за підтримку бізнесу. Також вони підкреслили, що завдяки згуртованій роботі вдалося подолати чимало критичних моментів. 

Підбиваючи підсумки зустрічі, сторони визначили подальші завдання та пріоритети роботи, а також домовилися про продовження комунікації у зазначеній сфері.

«Дякую підприємцям за те, що продовжуєте працювати в області, сплачувати податки та створювати нові робочі місця», - резюмував Сергій Борзов.