Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо змін до державного замовлення в українських закладах освіти. В обговоренні взяли участь Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки Юлія Свириденко, Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров, Міністр освіти і науки Оксен Лісовий, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, Міністр соціальної політики Оксана Жолнович, Міністр фінансів Сергій Марченко, Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

«Повномасштабна війна змінила ринок праці в Україні. Сьогодні наша держава потребує більше фахівців у медичній та соціальній сферах. Їх підготовка має розпочатися вже зараз», — підкреслив Денис Шмигаль.

Глава Уряду дав завдання усім відповідальним міністерствам опрацювати можливість збільшення держзамовлення, зокрема, на медиків, реабілітологів і соцпрацівників уже з цього навчального року.

«Водночас держава продовжує розвивати професійно-технічну освіту. Відновлення України стане наймасштабнішим проектом з часів Другої світової, тож на саперів, будівельників та інші дотичні професії буде найвищий запит на ринку праці», — зауважив Прем’єр-міністр.

Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров також нагадав про підготовку реформи освіти, яка ґрунтуватиметься на впровадженні інновацій.

За підсумками наради Прем’єр-міністр дав завдання підготувати й подати у вересні державне замовлення на наступний навчальний рік, щоб батьки та абітурієнти завчасно змогли ознайомитися із затребуваними спеціальностями.