Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов відвідав Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку у Вороновиці, на території якого буде розташоване модульне містечко.

Будиночки надані безкоштовно від Міністерства закордонних справ Чехії через посольство Чеської Республіки в рамках співробітництва з Вінницькою обласною військовою адміністрацією.

На облаштування майданчика виділили півтора мільйони гривень з обласного бюджету. Підрядники вже підводять воду, комунікації та освітлення.

«У 27 блоках зможуть розміститися 40 осіб з інвалідністю, які прибудуть з регіонів, де ведуться активні бойові дії. – наголосив очільник області. – У комплексі модульних будиночків є дві кухні, санвузли, дві пральні машини, а також душові та кімнати для відпочинку».

Одна з переваг розміщення модульних будиночків на території закладу полягає в тому, що персонал уже вміє поводитися з такими пацієнтами і знає, як надавати їм допомогу.

«Дякуємо Мінрегіону за співпрацю, а нашим чеським партнерам – за постійну підтримку», — підкреслив Сергій Борзов.

Також Начальник ОВА подякував Вінницькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України за наданих 27 мультифункціональних ліжок та матраців для цього закладу.

«Зараз у пансіонатах області зайняті майже всі місця, тож така допомога для нас особливо цінна. Кожна людина має право на гідне проживання, лікування та підтримку», – резюмував очільник області.