26 червня вісім медичних закладів Вінниччини отримали апарати штучної вентиляції легень.

Організацією допомоги зайнялась волонтерська асоціація «Мальви України». З перших днів повномасштабного вторгнення рф асоціація надає суттєву як гуманітарну, так і медичну допомогу нашій країні.

«Це дуже важливе медичне обладнання, воно буде використане для лікування як цивільного населення, так і військових. Ці апарати штучної вентиляції легень є і портативні, і стаціонарні. – зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов. – Від наявності і якості медичного обладнання в лікувальних закладах залежить життя пацієнтів, яким необхідна невідкладна допомога. Особливо зараз, коли ми піклуємось не лише про мешканців області, а й надаємо підтримку вимушеним переселенцям».

Підключившись через телеміст, очільник області також подякував італійським партнерам, завдяки яким ця передача стала можливою.

У свою чергу, директор БО “Благодійний фонд “МАЛЬВИ УКРАЇНИ” та Асоціації “MALVE DI UСRAINA A.P.S. Володимир Бекиш наголосив: «Ми передаємо цю допомогу різним регіонам України. Нам важливо, щоб ці апарати стали в нагоді та приносили користь людям».

Зі свого боку італійські партнери подякували за можливість допомагати українським лікарням і робити свій внесок у перемогу України. Зокрема, вони висловили впевненість у подальшій співпраці у цій та інших галузях.

«Те, що ви робите – це велика важка праця. – зазначив координатор MOVIMENTO MOBA PER I BAMBINI Давіде Ґреко. - Маємо впевненість,що ці апарати ШВЛ допоможуть врятувати життя багатьом людям».

Медичне обладнання було придбано та передано від  БО “Благодійний фонд “Мальви України”, Асоціації  “MALVE DI UСRAINA A.P.S., MOVIMENTO MOBA PER I BAMBINI та Monolith Italia Nord Srl, Fondazione Rosа Pristina.

Загалом закуплено медичного обладнання на суму 9 млн євро.

Допомогу розподілено між медичними закладами, відповідно до заданої потреби.

Дякуємо нашим партнерам за допомогу!

Разом до перемоги.