10 червня в області відзначають Олімпійський день. Він присвячений відкриттю ІІІ Європейських Ігор у Польщі, на яких Вінниччину представлятимуть шестеро спортсменів.

З цієї нагоди у Центральному міському парку відбулась низка спортивних заходів.

Начальник ОВА Сергій Борзов привітав вінничан, спортсменів-олімпійців та їх тренерів зі святом.

«Вінницька область завжди славилася високими спортивними досягненнями. Спорт - це одна із вагомих складових іміджу держави на міжнародній арені. Перемагаючи на змаганнях, спортсмени піднімають жовто-блакитні прапори по всьому світу!» - зазначив очільник області.

У рамках Олімпійського дня, вихованці спортивних шкіл області продемонстрували свою майстерність з акробатики, греко-римської боротьби, тхеквондо, боксу, легкої атлетики та художньої гімнастики.

До заходів також долучилися і мешканці міста, взявши участь в естафетах та інших спортивних дійствах.

Зокрема, усі бажаючі могли позмагатися між собою у турнірі з настільного тенісу, шашок і дартсу.

Також був проведений масовий забіг для дітей навколо центрального стадіону. За підсумками змагань учасники отримали грамоти, кубки, медалі та цінні подарунки. Завершилось спортивне свято товариським матчем з футболу.

«Ми будемо продовжувати розвивати спорт у містах, селах та селищах Вінниччини. Щоб навіть попри війну наші діти мали змогу розвиватися та вести активний спосіб життя», - підкреслив очільник області.