Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у засіданні колегії Департаменту гуманітарної політики ОВА, під час якого обговорили питання організації харчування та створення безбар'єрного простору в освітніх закладах Вінниччини.

«Наша мета - забезпечити безпечні умови, створити доступне середовище та організувати належне харчування для всіх наших учнів», - підкреслила Наталя Заболотна.

Вона також зауважила, що з ініціативи Першої леді Олени Зеленської ще з 2021 року розпочато процес створення безбар'єрного та безпечного середовища для всіх учнів.

«На жаль, війна внесла свої корективи. Тепер безпечне освітнє середовище неможливе без укриттів. У цьому напрямку вже чимало зроблено. Зокрема, спільними зусиллями обласної та місцевої влади забезпечено 83% освітніх закладів укриттями», - зазначила посадовиця.

За її словами, наразі є потреба у шкільних автобусах, оскільки від початку повномасштабної війни більшість із них були використані для потреб ЗСУ.

«Важливо, щоб кожна дитина мала можливість отримати доступ до освіти, незалежно від її особливостей. Частково вирішити це питання допоможе субвенція з державного бюджету для нашої області у розмірі майже 51 млн грн. Безумовно, усі придбані шкільні автобуси, як наголошує Начальник ОВА Сергій Борзов, мають бути доступними», - підкреслила Наталя Заболотна.

Також увага учасників засідання була зосереджена на актуалізації бібліотечних фондів та збереженні музейного спадку нашої області. Обговорили необхідність пристосування галузі до нових реалій, збагачення фондів цікавою історичною літературою та організації виставок.

Крім того, йшлося важливість підтримки розвитку спорту регіону.

«Незважаючи на важкі випробування 2022 року, наші талановиті спортсмени продемонстрували вражаючі результати на світовому рівні. Тому маємо подбати про їх подальший розвиток та успіх», - зауважила Перший заступник Начальника ОВА.

Зокрема, учасники засідання розглянули питання про виділення одноразової винагороди Дмитру Даниленку, який посів третє місце на Чемпіонаті світу і став переможцем ІІ-го Кубку світу і срібним призером І-го етапу Кубку світу з веслування на байдарках і каное, та Роману Кокошку - легкоатлету зі штовхання ядра, який посів 3-тє місце на чемпіонаті Європи, а також їхнім тренерам.

Підбиваючи підсумки, Наталя Заболотна резюмувала: «Працюємо над тим, щоб кожна дитина мала можливість отримати освіту, розкрити свій потенціал і досягти успіху».