Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь в онлайн-нараді під головуванням Міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної.

Сьогодні профільне міністерство працює над впровадженням в Україні інституту помічника ветерана. Вінниччина стала однією із чотирьох областей України, де запроваджуватиметься зазначена ініціатива.

Під час онлайн-наради основна увага була приділена особливостям індивідуального супроводу кожного ветерана від військової служби до цивільного життя.

Працевлаштування, профорієнтація, психологічна підтримка, медична допомога чи реабілітація – це ті сфери, де держава просто зобов’язана допомогти військовим.

«Ще вчора вони зі зброєю в руках боронили Україну. Втім, повернувшись до мирного життя, ветерани часто стають абсолютно безпорадними перед новими для себе викликами. Їх не можна залишати наодинці з власними проблемами», - підкреслила Наталя Заболотна.

Помічник ветерана займатиметься практично усім: від консультування, організаційної роботи, представлення інтересів і аж до допомоги з отриманням довідки чи працевлаштуванням. Тобто всіма тими питаннями, проблемами і потребами, що виникатимуть у ветерана протягом його адаптації до мирного життя.

«Ми зобовʼязані зробити усе, щоб така послуга була якісно впроваджена на Вінниччині», - наголосила посадовиця.