Сьогодні Начальник ОВА Сергій Борзов разом з представниками Міжнародного Медичного Корпусу відкрили в обласній дитячій лікарні «Простір матері та дитини».

Він працює безкоштовно і стане комфортним місцем для підтримки мам і дітей у стресові періоди.

Тут можна отримати консультацію лікарів по догляду за дитиною, зокрема, з питань грудного вигодовування, прикорму тощо. Сюди можуть звернутися жінки із числа ВПО, а також ті, хто потребує допомоги. Наразі для надання таких консультацій в Просторі працюють два спеціаліста.

«Це дуже добре, що ви приділяєте таку велику увагу цим питанням, адже йдеться про здоров'я малечі з перших днів народження»,  - зазначив Сергій Борзов, оглянувши приміщення.

У свою чергу, його Перший заступник Наталя Заболотна додала: «Зауважу, що такі консультації особливо важливі для тих мам, які переїхали з окупованих територій. Адже вони пережили важкий стрес, що сильно впливає на здоров'я».

Важливо, що на базі Простору проводитимуться тренінги та навчання для медичного персоналу.

«Ми раді, що приміщення не орендоване. Це дає нам змогу тісно контактувати з керівництвом лікарні, - коментує  регіональний координатор проєктів у Вінницькій області Йогі Махендра. - Ми також зможемо передавати певний досвід, який ми тут отримуємо, працівникам  закладу. Це дасть перспективу керівникам  обласної  дитячої лікарні далі працювати над розвитком Простору».

Присутні також оглянули дитячу зону, де малеча може гратися, а батьки - відпочивати. 

У кожній локації Простору можна отримати підтримку і допомогу консультанта. Тут  допоможуть матусям, які втратили молоко у стресових ситуаціях, та забезпечать дитячими сумішами немовлят, що не перебувають на грудному вигодовуванні. Жінки можуть також отримати підгузки та набори для новонароджених.

Для тих, кому потрібно погодувати дитину наодинці, передбачена відповідна кімната, облаштована згідно вимог.

У Просторі є і кухня, передбачені комплекти для харчування.

«Дякую вам за те, що ви робите», - зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов, звертаючись до партнерів. 

В.о. директора лікарні Олександр Харченко відзначив, що облаштування «Mother Baby Space» - це важлива подія для  медичного закладу.

«У Просторі надаватиметься і психологічна допомога дітям та їхнім батькам. Ми й надалі будемо співпрацювати з нашими партнерами»,- додав керівник закладу.

Для формалізації співробітництва, яке розпочалось ще півроку тому, між Вінницькою обласною військовою адміністрацією та Представництвом Міжнародного Медичного Корпусу в Україні було підписано Меморандум про співпрацю.

«Дякую нашим партнерам за постійну та необхідну підтримку!» - підкреслив очільник області.