За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова в області тривають зустрічі з родинами Захисників та Захисниць.

Сьогодні Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна провела п’ять таких зустрічей у різних населених пунктах Гайсинської громади.

«Під час повномасштабної війни рф проти України, сотні тисяч українців стали на захист своєї держави. Вони залишили своїх дітей, батьків, рідних, домівки, щоб звільнити країну від російських окупантів. Тому у найважчі часи ми намагаємось бути поруч із рідними наших Захисників і Захисниць. Допомагаємо вирішувати багато різних питань та проблем», - зазначає Наталя Заболотна.

Зокрема, під час зустрічей в громадах рідним військовослужбовців, які в полоні, роз’яснюють алгоритм дій та подачі документів до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Також інформують сім’ї про надання безоплатної вторинної правової допомоги, медичної допомоги, соціальних послуг, пільг, субсидій та освіти для дітей військовослужбовців.

Крім того, родинам Захисників та Захисниць передають допомогу – набори від обласної військової адміністрації, які містять листівку із контактами департаментів ОВА та інших установ, куди можна звернутись за консультацією.

«Наші люди сильні, але у найважчі часи їм потрібна підтримка і допомога. Будемо і далі допомагати родинам наших воїнів!», - підкреслила Наталя Заболотна.

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна подякувала керівництву Гайсинської районної державної адміністрації за спільну роботу.