1 лютого за участю Начальника ОВА Сергія Борзова надзвичайникам області передали техніку та спецзасоби для роботи.

Так, співробітники ДСНС отримали пожежну машину німецького виробництва – це перший автомобіль, доставлений у 2023 році як гуманітарна допомога для наших рятувальників. Крім цього, укомплектована автоцистерна на базі Iveco Magirus ємністю 1300 л води та 50 л піноутворювача.

Ще один пожежний автомобіль на базі Dennis із Великої Британії доправлять до пожежної частини Чечельника.

«Зауважу, що лише торік автопарк вінницьких рятувальників оновлено на 20%. Тільки водолазного обладнання придбали на 6 млн. грн», - коментує Сергій Борзов.

Під час зустрічі з надзвичайниками очільник області оглянув спецтехніку і засоби, які придбала держава та передали партнери України.

Серед устаткування найсучасніші засоби захисту для наших саперів, яких тепер не 11, а 55 – була група, а тепер частина.

«Вінницькі піротехніки працюють по всій Україні, наразі - у Херсоні. Також завдяки міжнародним донорам отримано 9 електрогенераторів від волонтерської пожежної організації «Amicale Pompjeeen Ettelbreck», – зауважив Сергій Борзов.

Начальник ОВА подякував пожежній частині (Feuerwehr) міста Вупперталь, гуманітарній організації Mensch zu Mensch e.V., Петрові Кляйну, компанії Thomas Sluis Int. Speditions GmbH & Co. KG за технічне забезпечення транспортного засобу, а також Вадиму Кісільову за доставку пожежного автомобіля.

Разом – переможемо!