Сьогодні підбили підсумки роботи за 2022 рік Головного Управління ДСНС Вінниччини.

У засіданні взяв участь Начальник ОВА Сергій Борзов.

Очільник області подякував усім підрозділам ДСНС, зазначивши, що рятувальники щодня оперативно працюють задля порятунку людей, ризикуючи своїм життям.

«Я розумію, що минулий рік важко порівнювати з попередніми роками. Сьогодні на вас покладена ліквідація наслідків ворожих обстрілів. Кожна повітряна тривога приводить у готовність не лише протиповітряну оборону, а й рятувальні служби», - підкреслив Сергій Борзов.

Підбиваючи підсумки 2022 року,  доповідачі оцінили стан роботи підрозділів, дотримання вимог чинного законодавства та наявність медичного і матеріально-технічного забезпечення Служби.

Начальник ГУ ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук подякував Сергію Борзову за співпрацю та підтримку Служби в непростий час. Також він наголосив, що в 2022 році вдалося виконати всі завдання з ліквідації надзвичайних ситуацій.

«У 2022 році ми отримали близько 60 одиниць спецтехніки. Ми будемо і надалі  вдосконалювати технічне забезпечення підрозділів і  надавати все необхідне обладнання для роботи особового складу», - підкреслив Руслан Шевчук.

Також він додав, що у 2023 році  планується відкриття нових державних пожежних частин в Бершаді, Томашполі, Погребищі.

Крім цього, передбачено створення  оперативно-координаційного центру та збільшення кількості класів безпеки в області.

Під час засідання колегії Начальник ОВА та керівник ДСНС Вінниччини вручили відомчі відзнаки та Почесні грамоти ДСНС України кращим рятувальникам області.

«Наше завдання на 2023 рік – бути готовими до всіх викликів, адже ви даєте впевненість людям у безпеці. Зауважу, що у вас завжди є підтримка з боку обласної військової адміністрації. Дякую за рішучість, професійність, людяність, за ваші подвиги!» - резюмував очільник області.