У День рятівника Начальник ОВА Сергій Борзов та народний депутат України Ірина Борзова відвідали медико-санітарну частину ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

«Вінницька медико-санітарна частина ДСНС обслуговує декілька областей. На місці є цифровий рентген-апарат, апарат УЗД, мамограф. Також тут надається повний спектр медичних послуг, як і в поліклінічних відділеннях цивільних лікарень. Коли наші підрозділи ДСНС або підрозділи надзвичайників з інших областей виїжджають на деокуповані території, разом із ними також виїжджають медики, які за необхідності зможуть надати рятувальникам медичну допомогу. Це - дуже важливо», - зауважив Сергій Борзов.

Тож сьогодні Вінниччина має позитивний приклад, надаючи рятувальникам, які першими виїжджають на події, необхідну медичну допомогу на місці.

«Медико-санітарна частина, яку ми сьогодні оглянули, - єдина в Україні,- додає Ірина Борзова,- Для надання якісної медичної допомоги тут є сучасне діагностичне обладнання. Таким чином, рятувальник за потреби може звернутися до терапевта, зробити тест на коронавірус або пройти іншу діагностику. Це необхідно, адже життя і підтримка здоров'я людей, які рятують інших, є вкрай важливою», - зауважила Ірина Борзова.

За активного сприяння керівництва ГУ ДСНС України у Вінницькій області, тут оновлено стоматологічне устаткування, МСЧ ЦЗД оснащено сучасним апаратом для реєстрації ЕКГ, спірографом, лабораторним обладнанням для здійснення загальних та клінічних аналізів, що дозволяє здійснювати обстеження особового складу. Окремо обладнаний кабінет УЗД діагностики з апаратом Toshiba Xario та набором датчиків для дослідження органів черевної порожнини та нирок, серця і щитоподібної залози. Також наявний фізіотерапевтичний кабінет, обладнаний апаратом для магнітотерапії, вакуумного масажу, магніто-лазеро-ультразвукової терапії, біорезонансної терапії, дошкою Євмінова, приладом тубус-квац, лампою “Солюкс”, багатофункціональним фізіотерапевтичним апаратом “Радіус”.

До складу МСЧ входить амбулаторно-поліклінічне відділення та відділення денного стаціонару на 5 ліжок.