Щороку, в другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури та спорту.

Сьогодні вся Україна виборює право на вiльне життя у процвітаючiй незалежнiй державі. Всі ми маємо спільну мрiю, спільну справу, де кожен на своєму місці має наближати перемогу добра над злом.

У той час, коли ЗСУ захищають кожного з нас на фронті, наші спортсмени роблять усе, аби державний гімн України звучав на весь світ, а прапор майорів на найвищих п'єдесталах мiжнародних змагань.

На превеликий жаль, Україна щодня втрачає найкращих своїх синів та доньок, серед яких чимало тренерів та спортсменів. Від перших днів  війни  з рф 68 працівників спортивних шкіл Вінниччини пішли на фронт і здобувають нині не спортивні, а бойові перемоги.

9 вересня переможців та призерів міжнародних змагань, їх тренерів і керівників спортивних закладів відзначили керівники області.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих Героїв, серед яких уже більше сотні янголів спорту.

Звертаючись від імені Начальника ОВА Сергія Борзова його Перший заступник Наталя Заболотна зазначила: «Цьогоріч нам усім важко як ніколи. Але все те, що сьогодні продовжують робити і спортсмени, і тренери, і керівники закладів є неймовірним та більш масштабним, порівняно з минулими роками. Організувати в умовах війни тренувальний процес надзвичайно складно. Але за короткий термін вам вдалося підготуватися і здобути першість.  Вся Україна спостерігала за метрами, секундами, якісно зробленими вправами, балами і за підняттям українського Прапора.  У цей час, поки наші захисники і захисниці боронять кордони нашої держави, ви продовжуєте піднімати Прапор на міжнародній арені».

Наталя Заболотна підкреслила, що лише з початку цього року спортсмени Вінниччини ставали на п'єдестали  близько 200 разів на всеукраїнських змаганнях, 115 разів виборювали призові місця на міжнародних аренах. Це говорить про те, що 115 разів прапор України майорів у різних залах світового рівня! «Так ми заявляли, що  українці - сильна та вільна нація, яка буде продовжувати боротьбу. Спортсмени - це не просто  ті, хто показує свою надфізичну здатність, вони демонструють свою відповідальність, відданість перед країною, високоморальність. Так ви вчергове нагадуєте світовій спільноті про те, що відбувається в Україні. Саме тому міжнародна підтримка - це також величезна заслуга всієї спортивної еліти, яка тут працює»,- підкреслила посадовиця.

Із щирими побажаннями до присутніх також звернувся заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк. Під час зборів керівники області відзначили 26 представників спортивної галузі Вінниччини та кращих спортсменів краю.

Серед нагороджених: Заслужений майстер спорту України з сумо, чемпіон ХІ Всесвітніх ігор 2022 року в м. Бірмінгемі (США), абсолютний чемпіон Європи Важа Даіаурі та Заслужений тренер України з сумо, Важа Даіаурі - батько чемпіона, Майстри спорту України міжнародного класу зі спортивної акробатики, чемпіони ХІ Всесвітніх ігор 2022 року Богдан Пограничний та Данило Стецюк та інші імениті спортсмени.

Вітання також приймали Заслужені тренери України, які тренують вінницьких спортсменів зі спортивної акробатики, веслування на байдарках і каное, пауерліфтингу, боксу та волейболу.

Нам є ким пишатися, адже на Вінниччині щодня відточуються нові діаманти підростаючого покоління, яке прославлятиме нашу Батьківщину на весь світ.

Дякуємо всім, хто сьогодні продовжує боронити нашу країну від агресора, дякуємо нашим захисникам - Збройним Силам України за можливість жити і працювати.

Вдячні кожному, хто прославляє нашу країну у різних куточках світу і робить все для перемоги на всіх фронтах!