У рамках робочої поїздки до Погребищенської громади Начальник ОВА Сергій Борзов оглянув стан укриттів місцевих освітніх закладів.

«У кожній школі має бути забезпечене належне укриття. Ще 3 квітня був виданий наказ щодо стану перевірки рівня забезпеченості бомбосховищ та укриттів на території всієї області. Одним з найголовніших завдань є створення безпечних умов для початку навчального року», - зазначив Сергій Борзов.

У свою чергу, начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук додав, що кожне укриття має бути забезпечене штучним освітленням, засобами протипожежного гасіння, комплектами води, шанцевим інструментом та місцем для його розміщення.

Також приміщення мусить містити евакуаційний вихід, щоб у разі потреби була можливість вийти без жодних проблем. Лише за умови дотримання цих норм, освітні заклади можуть розпочинати навчальний процес.

«Загалом укриття готові. Є низка певних недоліків, але ми пропонуємо їх усунути негайно, не чекаючи першого вересня, тому що ці укриття ще можуть бути задіяні не лише для дітей, а й для жителів громади», - резюмував Сергій Борзов.

Очільник області зауважив, що подібні інспекції за участю представників ОВА, ДСНС, Держпродспоживслужби та представників територіальних громад найближчим часом відбудуться у всіх 63 територіальних громадах Вінниччини.